Bli medlem i BAUHAUS Premium og få bonus fra første krone. Les mer her!

For mange er det å ha en peis selve definisjonen på hygge, koselig atmosfære og herlig lukt og varme når dagene begynner å bli kjøligere og kulden kommer snikende fra ”alle” kanter. Mens andre sverger til en elektrisk variant, hvor det bare å stikke inn kontakten, trykke på en knapp og vips!, så kommer flammene til syne og varmen er nært foresteånde.

BAUAUS fører peisovner fra kjente merkevarer som Aduro og Nordpeis. Utvalget er stort, og det er ikke enkelt å vite hva man skal velge. Kanskje klinker du til med både peisovn og elektrisk peis hvis du ønsker deg en peis på soverommet? Eller kanskje har du ikke noe annet valg enn å velge et skorsteinsfritt ildsted da det ikke er pipe i hjemmet.

Før en peisovn kjøpes inn er det noen punkter det er greit å ta hensyn til. Hvis du har sett for deg en lekker peisovn og den kan varme opp et areal på 100 kvm og du har en stue som er knappe 40 – da blir det fort uutholdelig varmt. Dette kan resultere i at peisen ikke blir brukt i like stor grad som du hadde sett for deg. Derfor er det viktig å tenke over disse punktene før investeringen gjøres:

* Varmebehov: Hvor mye varme du har behov for i boligen er avgjørende for hvor stort og effektivt ildsted du bør velge. Kjøper du et ildsted som avgir mer varme enn du trenger, utnytter du brenselet dårlig. Det totale varmebehovet er avhengig av hustype, vindusareal, isolasjon og klimaet der du bor. Vanligvis har en godt isolert bolig et varmebehov på omtrent 60-70 watt per kvadratmeter.

* Sjekk forholdene i boligen: Når du skal installere peis, må du sjekke om gulvet ditt tåler belastningen eller om du må forsterke det. I tillegg må du sjekke pipens innvendige mål og totale høyde. Dette påvirker trekk og forbrenningsevne. I tillegg er det lurt å tenke på god avstand til møbler med tanke på brannsikkerhet.

* Ventilasjonsbehov: Unngå at ildstedet ditt "bruker opp" luften i rommet mens det brenner. Installer en egen friskluftkanal til underkant av ildstedet, så slipper du at luften i stuen blir brukt til å fôre flammene.

* Alle nye ildsteder eller vesentlige endringer på eksisterende, må meldes til brann- og feievesenet i kommunen. Ildstedet må godkjennes av en sertifisert forhandler, kvalifisert kontrollør eller en kommunal kontrollmyndighet. Du kan velge å montere ildstedet selv, eller om du vil la en godkjent montør ordne alt, godkjenningen inkludert. Noen kommuner krever at en godkjent kontrollør utfører arbeidet. 

Og sist, men ikke minst - ikke glem brannsikkerheten

usp_block
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
bauhaus_premium_cms

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer